matedvin.blogg.se

Mat lagning är min passoin så här visar jag mina bästa resept och smak upplevelser som jag har att bjuda på men det bästa av allt det är gratis att se på alla bilder och inspereras , det är med en livstil blogg mest mat

Shusi en tradion och ny uppgrading

Publicerad 2015-01-29 16:00:00 i Allmänt,

------mat för oss samman med människor,,, människo värdet och -----
--maten hör tillsammans med varana  och med kulturen tillsamman vi knyter band--
-----------feminism  ett utryck för mat med,, maten kan riva barriärer---------------
 
 
Dagens rätt  är shusi från japan men jag komplimera typisk svensk mat och knyter band,,,
 
TA FRAM INGREDISER
 
 
börja fileja fisken   
 
 
börja sen och steka den i teflon panna  fick en i julklapp   inte för att skryta
 
    visa fisken vårnad men försiktig i smör om  man vill ja
 
   tog advokado vanligt förekommande  och nyttit men fet ,,,,och bra fet
 
 
 
Fyll shusin och  tog vitkål men det växer ju med som sjö gräs!!!!!
 
 
Har komplimera med feta ost i,,, är uppgradningen
 
knyt ihop och skär fina bitar 
,,,, men det är ganska svårt japaner lär sig i hela livet
 
 
 
det blir gott ska jag säga!!!!!! 
 
 
Bjud på en skål soja med till,,, tog dressing också men det för kulturer tillsammans
 
blev en liten porsion men japaner äter mindre en vanliga männirskor,,, åt en smörgås  efter
 
BON VOYAGE 

LCHF köttfärs biff á potatismos

Publicerad 2015-01-22 18:29:44 i Allmänt,

I dagens samhälle är det många modedieter -5-2- dieten man äter 5 dagar äter inget 2 dagar det fungerar,,, nu förut va -LCHF- det bästa diet alternativet för det är Low Carb Hi Fat men man går ner i vikt om man äter det istället för vanlig mat,,, 
 
Min tolkning av LCHF är att låta dig inspieras att själv börja LCHF direct idag är första inlägget om LCHF;
  
 
 
Inga kolhyrater LCHF därför matsedeln utbytt potatis mot banan i potatismos det funkar lika bra lektion 1!! 
 
Börja skalla bananerna och spara skallen brevid dom ska användas senare

 
 
 
  Tillsätt en halv dl grädde med smör och mosa allt ställ med på plattan i svag värme 
 
 
 
  
Blanda salt peppar baslika organo i 400 färsk köttfärs men inte för mycket salt  också en matsked chili sås,,,
fyll bananskallen med köttfärsen och stäng igen banen jag brukar säga att det ska se ut som en banan igen med även går det se,,,   
 
 
 
 
Lägg bananerna i en ungssäker form på 225 gärna smörg formen fasnar mindre då,,, tips är att lägga tiningar i botten på ungnen ger jämnare temperatur då!
 
 
 
 
Skala och skära - advokadon i tärningar kasta fröt i mitten det är för hårt att äta och ta fram färskost fyllda chili peppers köpte dom på lidl!
 
 
 
  
När bananerna fått brun och fin färg ta ut dom och låt svalna 5 minuter men ta med  också potatismoset från plattan!!!
 
 
 
  
Bonjour välj den godaste biten tillsammans med valfri mer sallad tog spenat och en klick chilisås på slidan av tallriken och servera för gesterna
 
 
 
  
Mat edvin kommer att vara tillbaka varje torsdag lagom till middag nästa vecka upptäker  mer mat!!!
 
 
 

FjällÖring med smak av morgonstund

Publicerad 2015-01-15 16:13:47 i Allmänt,

KULTURhuvudstads året är slut och samerna har flyttat hem igen,,, vi har bjutits på deras  underhållning med dans musik och med renar,,,, men alla årstider under tiden med,, dom klädde ut sig fint med
 
Min hyllning till samerna som tack för underhållningen är att detikera min blogging till dom tradinell samisk mat
 
Därför är dagens rätt FjällÖring som är typist för samerna och för doms mat.
 
Börja med att krydda fisken jag tog grill krydda för att få mer modern tutsch på smaken
 
 
Efter det kommer det viktaste mommenntet låt fisken mogna i morgonstunden och solen,,,, ställ FjällÖringen i solen så sol strålarna får smeka fisken,,, ju längre desto bättre jag rekommenderar en timme det är ett knep jag själv kom på ger mer pragmatisk smak i fisken
 
 
sen ta brockolie ta den och stek kastrullen och stek FjällÖringen i stekpanna fick teflonpanna på julafton men endå smör i ger smak
 
När FjällÖringen har en gyllen brun färg ta av den från teflonpanna ( jag fick den i jul men vanlig stekpanna går med men mer olive olja då ) ,,, låt fisken mogna och villa innan den serveras man kan inte stressa samisk FjällÖring mat den kommer naturlig och pragmatisk 
När FjällÖringen är färdig lägg välj bara bästa FjällÖrings bitarna samisk mat känd för urval med natur och djuren,,, ta med grönsakerna på tallriken
 
 Inizialisera maträtten och deckorera med din favorit dressing  gör maträtten till din egen mat,,,
 
 
!!!!!!!!!!Bonjour!!!!!!!!!!
 
NÄSTA TORSDAG 16 KOMMER NÄSTA UPPDATE
 
 
 
drick med något till kanske vatten eller mjölk
 

Början på nått nytt

Publicerad 2015-01-13 13:54:00 i Allmänt,

 
Det är år 2015 och ett nytt år och jag stannar upp för att andas,,, Senaste tiden jag har funderat på livet åt vilket håll man ska gå och välja... bloggen har hamnat efter jag har spenderat tid med och  funderat var den är på väg ska jag stanna här,,,, jag gick inte vidare förhastade mig tappade gnisstan och fortsätta,,,, ett tag jag höll på att gå in i vägen
 
Mot slutet
Bloggen jag skrivit är mer som livsstil blogg men jag är mer mat bloggare och jag har förhastat mig  har skrivit blogginlägg i stress och förhast  dom har inte blivit bra,,, ibland jag bara brussar upp mig nästa skakar när det är orättvisa i värden och bloggen har varit mitt sett berätta bemöta samhället bearbeta och vilka vägar jag ska ta och tolka samhället och mitt uttrycksmedel 
 
Jag måste skriva
jag måste få utlopp för mina känslor feminism=att män med har känslor men kvinnor har också fortfarande känslor alla är bara människor när det kommer till slutet av dagen
 
Vägsjäl
År 2015 kommer jag stå inför valet ska jag bli proffisioinel bloggare?? har alltid varit min dröm,,, ska jag våga satsa!!!! ska jag satsa ett annat karriärs val för det finns hela värden fram för mig
 
Ansiktslyftet
Med nya slagord med ny slogan och med nytänkande rezept ska maten vara det som för oss samman på bloggen och forum för diskussion matbordet knyter band. 
 
Ett lovord
Varje torsdag kommer ett nytt inlägg på bloggen,,, samtids tolkningen kommer alltid och finns i grund med maten som serveras 2015 kommer bli bästa året nånsin!!!!!! 
 
Våga drömma
Drömmen är att skriva en egen kokbok en dag!! Jag ska tillbaka till rötterna där jag startade där jag trivdes och jag blev tjänd!!
 
!!!!!!!!!!!NYTT INLÄGG VARJE TORSDAG 16:00 LAGOM MIDDAGS INSPIRATION!!!!!!!!!!!!
 
 
 
jag fick en teflon panna med på julafton
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela